Mérföldkő a Tesla történetében!

Ahogy az elektromos autók egyre inkább kezdik meghódítani a világot, a Tesla is elért egy újabb mérföldkövet! Közvetlenül a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb elektromos autógyárából, a Tesla Giga Shanghai-ból érkeznek legújabb híreink.

A Tesla nemrégiben ünnepelte a kétmilliomodik elektromos autó gyártását ebben az impozáns kínai üzemben, amely a Model 3 és Model Y modelleket állítja elő. Miután 2019-ben elkezdték a gyártást, a Tesla Giga Shanghai a Model 3 gyártásával vette kezdetét, majd 2020/2021 fordulóján a Model Y is belépett a képbe.

Hihetetlen, de az első millió autó gyártásához 33 hónapra volt szükség, míg a második millióhoz mindössze 13 hónap alatt jutottak el. A teljes gyártási kapacitásuk jelenlegi adatai alapján a Tesla Giga Shanghai lehet a világ legnagyobb elektromos autógyártó üzeme, évente több mint 935,000 autóval.

Kiemelendő, hogy a Tesla volt az első külföldi autógyártó, amely saját gyárat nyithatott Kínában, anélkül, hogy egy 50/50-es közös megosztásba kellett volna lépnie.

Érdekesség, hogy bár a gyár eredetileg a helyi piacra összpontosított, később a Tesla fő export központjává vált, támogatva a környező piacokat és Európát is.

Vajon a Giga Shanghai a jövőben más, új Tesla modelleket is gyárt majd, vagy a Model 3/Model Y párosnál maradnak? Mindenki kíváncsian várja a fejleményeket!

Mire vársz még?

Miközben a Tesla lenyűgöző eredményeket ér el Kínában, az E-Ring lehetőséget kínál, hogy Te is részesülj az elektromos autózás élményéből! Fedezd fel az aszfaltot, és próbáld ki az elektromos, benzines vagy akár az extrém autók modelljeit velünk! Akár a városi utcákon keresztül, akár zárt pályán szeretnéd megtapasztalni a sebesség érzését, nálunk minden lehetséges.

Ne várj tovább! Foglalj még ma egy élményvezetést, legyen az elektromos, formaautó vagy izomautó. Fedezd fel az autózás új dimenzióit velünk! 🚗💨

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Oszd meg gondolataidat velünkx
Scroll to Top