A Tesla Cybertruck legújabb prototípusa

A Tesla egy újabb izgalmas fejlesztéssel állt elő! A Tesla Cybertruck legújabb prototípusát vették észre egy Las Vegas-i supercharger töltőállomáson, ahogy éppen töltötte az akkumulátorát. Ezt az élményt a Tesla Uber Guy nevű YouTube felhasználó is észrevette, aki rögtön videóra vette és közzétette csatornáján.

Azonnal megragadta a figyelmünket, hogy milyen közel állt a töltőállomáshoz, olyannyira, hogy a vontatmányával majdnem megérintette a “csak Tesla jármű töltéséhez” táblát. Emellett a töltőport helyzete – a hátsó bal oldali kerék mellett – a töltőkábel erős nyújtását eredményezte, ellentétben például a Model Y-al, amelynek a töltőportja a stop lámpa mellett található.

A probléma a supercharger V2 és V3 töltőkábel hosszában rejlik, amely úgy tűnik, nem elegendő a Cybertruck méretéhez. Szerencsére a V4-es változat már úton van, amelynek hosszabb kábelével Európában már több állomás is működik, és ez remélhetőleg megfelelő lesz több Cybertruck egyidejű töltéséhez.

A prototípus oldalán és hátsó részén a “RC_BUILD ENGINEERING PROTOTYPE” felirat látható, ami egyértelműen jelzi, hogy ez még nem egy kész termék. Korábban a Cybertruckot különböző álcákban is látták, például olyanokban, amelyek a Ford F-150-re vagy a Toyota Tundra-ra hasonlítanak – ezek a legnépszerűbb belső égésű motorral rendelkező pick-upok az USA-ban.

A Cybertruck szállításának kezdetét ebben a hónapban várják, az első modellek valószínűleg a Tesla alkalmazottjaihoz kerülnek, ahogy azt a cég új modelljeivel gyakran teszi, míg a foglalással rendelkezők később kapják meg az erősen várt EV-t (electric vehicle).

A Tesla Cybertruckot 2019-ben mutatták be, és számos észlelés alapján többek között légrugózással, hátsókerék-kormánnyal, kétmotoros összkerék-meghajtással, belső hangulatvilágítással és egy vártanál kisebb első csomagtérrel vagy ‘frunk’-kal fog rendelkezni.

(Az „első csomagtér” vagy angolul „frunk” (a „front” és „trunk” szavak összevonásából) az autó első részében, a motorháztető alatt helyezkedik el. Mivel sok elektromos járműnél nincs hagyományos belső égésű motor, ezért ezen a területen is kialakítható egy kisebb tárolóhely, amely további csomagtárolási lehetőséget biztosít.)

Nézd meg a videót és osszd meg gondolatait velünk a hozzászólásokban!

Forrás: https://insideevs.com/news/685530/tesla-cybertruck-rc-prototype-supercharger-video/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tamás
Tamás
8 hónapja

kíváncsi vagyok mikor jelennek meg az utakon először

1
0
Oszd meg gondolataidat velünkx
Scroll to Top